Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Ασκήσεις αυτοάμυνας.

Τεχνικές Αυτοάμυνας



- Hanbon Kyorugi - Doubon Kyorugi - Sebon Kyorugi  Οι παραπάνω μορφές εξάσκησης αποτελούν τυποποιημένες κινήσεις που ένα μεγάλο μέρος τους αποτελούν περιεχόμενο και των Poomsae. Κινήσεις οι οποίες αποσκοπούν στην αντιμετώπιση μιας συγκεκριμένης επίθεσης. Στο Hanbon Kyorugi προβλέπεται μια αμυντική τεχνική και μια αποτελεσματική επιθετική ή περισσότερες, στο Doubon Kyorugi προβλέπονται δύο αμυντικές τεχνικές και μια αποτελεσματική επιθετική ή περισσότερες και στο Sebon Kyorugi προβλέπονται τρεις αμυντικές τεχνικές και μια αποτελεσματική επιθετική ή περισσότερες.
  Τόσο οι άμυνες όσο και οι επιθέσεις γίνονται με δύναμη και ταχύτητα σαν να βρίσκεται ο ασκούμενος σε πραγματικές συνθήκες μάχης, αλλά ταυτόχρονα με έλεγχο και ασφάλεια ώστε να μην τραυματίσει τον συναθλητή του. Στις τεχνικές αυτές μπορεί να περιέχονται ποικίλα χτυπήματα με τα χέρια, με τα πόδια, ρίψεις, κλειδώματα, λαβές, πνιγμοί κλπ. 




              Hanbon Kyorugi - Doubon Kyorugi - Sebon Kyorugi 


Hosin sool
   Το Hosin sool είναι μια πιο ελεύθερης μορφής αυτοάμυνα που περιλαμβάνει επιθετικές και αμυντικές κινήσεις εναντίον ενός ή περισσότερων αντιπάλων. Το γεγονός ότι οι επιθέσεις γίνονται ελεύθερα (και με χρήση όπλων όπως μαχαίρι ή ξύλο)  χωρίς τυποποιήσεις, με διάφορα χτυπήματα και πιασίματα, υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος τραυματισμών γι αυτό  και προϋποθέτει πολλά χρόνια ενασχόλησης.




                                                               Hosin sool

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου